EU-s pályázatok

 

A kedvezményezett neve: CE Glass 1989 Üveg- és Gépipari Kft.

A projekt címe: A CE Glass 1989 Kft. termelési kapacitásainak bővítése

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00793

A szerződött támogatás összege: 499 999 998 Ft

A támogatás mértéke: 48,40 %

A projekt befejezési dátuma: 2017.12.15.

 

A projekt tartalmának bemutatása:


A CE Glass 1989 Kft. a jelen projekt keretében termelési kapacitásait bővítette a technológiai gépparkjának fejlesztésével. A társaság megalakulása óta rendkívüli hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésre, ami üzletpolitikája szerint a vevőkör megtartásának, új vevői megrendelések megszerzésének kulcstényezője.

A termékkibocsátás növelése mellett folyamatosan bővülő termékkínálat és egyre jobb termékparaméterekkel rendelkező termékpaletta jellemzi a társaság tevékenységét.

A CE Glass 1989 Kft. jelen nettó 1 033 110 636 Ft értékű beruházásának keretében olyan technológiai eszközök megvásárlására került sor, amelyek összetett módon járulnak hozzá a társaság üzleti céljaihoz.

A beruházás fő eleme egy új hőszigetelő üveggyártó gépsor, mely lehetőséget biztosít a társaság számára portál méretű hőszigetelt üvegek előállítására, melyek iránt a megrendelői piac jelentős keresletet mutat.
A megnövekvő hőszigetelő üveggyártási kapacitás alapanyagának biztosításához szükségessé vált a szabászat fejlesztése, aminek érdekében egy komplex vágósor, egy split méretű üvegek vágására alkalmas üvegvágó, ipari robot, maradéküveg kezelő rendszer és egy mobil rendszerező állomás került beszerzésre.
A hőszigetelő üveggyártó gépsoron előállított termékek előzetes megmunkálásához egy kerethajlító gép, valamint butilozó, páramentesítő töltő állomások kerültek beszerzésre.
A termelőeszközök működtetése érdekében infrastrukturális beruházás keretében beszerzésre került egy transzformátor és egy kompresszor is, valamint informatikai hardver és szoftver-fejlesztés valósult meg.
A projekt részét képezi továbbá az anyagmozgató kapacitás bővítése is, melynek keretében darurendszer, kiszolgáló elemek valamint targoncák kerültek beszerzésre. 

 

 

 


 

 

A kedvezményezett neve: CE Glass Zrt.

A projekt címe: A termelési kapacitások bővítése a CE Glass Zrt.-nél

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00406

A szerződött támogatás összege: 500 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 47,15%

A projekt befejezési dátuma: 2017.03.16.

 

A projekt tartalmának bemutatása:


A CE Glass Zrt. a jelen projekt keretében termelési kapacitásait bővíti a technológiai gépparkjának fejlesztésével, valamint az új gyártógépek elhelyezéséhez szükséges új termelőterület kialakításával. A társaság megalakulása óta rendkívüli hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésre, aminek eredményét az évről-évre permanensen növekvő termékkibocsátása, árbevétele, forgalma jól prezentálja.

A termékkibocsátás növelése mellett folyamatosan bővülő termékkínálat és egyre jobb termékparaméterekkel rendelkező termékpaletta jellemzi a társaság tevékenységét.

A CE Glass Zrt. jelen nettó 1 060 430 784 Ft értékű beruházásának keretében olyan technológiai eszközök megvásárlására kerül sor, amelyek összetett módon járulnak hozzá a társaság üzleti céljaihoz.

A projekt során beszerzésre kerül egy, a társaság jelenlegi hőszigetelt üveggyártási kapacitásait 50%-kal bővítő új hőszigetelt üveggyártó gépsor. A kiváló minőségű üvegipari gyártóegységei tekintetében nagy elismertségnek örvendő Bystronic Lenhardt GmbH. által leszállításra kerülő gépsor speciális kivitele lehetővé teszi nagy méretű (2700×5000 mm) üvegek automata összeállítását, amivel a társaság új piacok vevőit szolgálhatja ki.

A hőszigetelő üveggyártósor mellett a jelen projekt másik fontos beszerzése a HVLAPVB típusú lamináló sor, amely lamináló kemencéből és automata összeállító sorból tevődik össze. Az üvegiparban szintén kiváló hírnévnek örvendő Hornos Industriales Pujol S.A. által gyártott eszközzel a társaságnak lehetősége nyílik PVB típusú fóliával laminált üvegek készítésére, amely termékre a homlokzati üvegipar jelentős igényt mutat. A CE Glass Zrt. jelenleg is rendelkezik lamináló technológiával, azonban az csak EVA típusú fóliával történő laminálásra alkalmas. Az EVA technológiával laminált üvegek termékparaméterei ugyanakkor eltérnek az PVB laminált üveglapok tulajdonságaitól, így a beszerzésnek köszönhetően a társaság új piaci szereplő megrendeléseit teljesítheti.

 

 

 


Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-15-2015-00957


Tervezett befejezési határidő:2016.09.23.


Támogatás intenzitás: 47,5%


Projekt bemutatása:

A CE Glass Zrt. a jelen projekt keretében termelési kapacitásait bővíti a technológiai gépparkjának fejlesztésével. A társaság megalakulása óta rendkívüli hangsúlyt fektet a folyamatos fejlesztésre, aminek eredményét az évről-évre permanensen növekvő termékkibocsátása, árbevétele, forgalma jól prezentálja.

A termékkibocsátás növelése mellett folyamatosan bővülő termékkínálat és egyre jobb termékparaméterekkel rendelkező termékpaletta jellemzi a társaság tevékenységét.

A CE Glass Zrt. jelen nettó 105.265.812 Ft értékű beruházásának keretében olyan technológiai eszközök megvásárlására kerül sor, amelyek összetett módon járulnak hozzá a társaság üzleti céljaihoz. A beszerzésre kerülő 2 db visual scanner, 2 db mini párhuzamcsiszoló és 4 db fekvőmosó berendezés egyfelől jelentős termelési többletkapacitást jelent a társaság számára, emellett azonban számottevő mértékben hozzájárul ahhoz is, hogy a többletkibocsátás ne menjen a minőség rovására. Az új termelő berendezések segítségével egyenletesen magas színvonalú termékkibocsátás biztosítható, ami a jelenlegi vevőkör megtartása és potenciális új vevők megnyerése érdekében egyaránt szükségszerű.

Ráadásul az új párhuzamcsiszoló gépek egyedi mérettartományának köszönhetően a társaság olyan új vevőkört szolgálhat ki a háztartási üvegek piacán, akiket eddig elegendő gyártási kapacitás hiányában nem állt módjában.

A bemutatott kapacitásbővítő, de egyben a magasabb szintű termék-előállítást is biztosító beruházás megvalósítása tehát egyértelműen szükségszerű a társaság további fejlődéséhez, az egyre növekvő vevői igények kiszolgálásához és új vevőkör kiszolgálásához.

 

 

 

 


 

 

A CE Glass Zrt. a jelen projekt keretében technológiai fejlesztést valósít meg korszerű, a vállalkozás továbbfejlődését biztosító üvegipari gyártóeszközök beszerzésével. A fejlesztés tervezett befejezési határideje 2015.12.31., az elnyert támogatás intenzitása 48,42%.

 

 


 

 

 

A CE Glass 1989 Kft. a projekt keretében komplex technológiai fejlesztést valósított meg, melynek során gyártóeszközök beszerzését és informatikai beruházásokat hajtott végre. A technológia fejlesztés középpontjában egy új hőszigetelő üveg gyártó sor beszerzése áll, mely lehetővé teszi speciális strukturális üvegek gyártását. Az IT beruházások fő eleme egy olyan speciális termelésirányító szoftver, amely hosszú távon támogatja majd a társaság termelőtevékenységét.

A 301,53 millió Ft összértékű beruházáshoz a társaság 50%-os intenzitású támogatást (150,76 millió Ft) nyert el a Gazdaságfejlesztési Operatív Programok keretében kiírt GOP-2012-2.1.1/B felhívás keretében, melyet a Magyar Állam és az Európai Uniós közösen finanszíroz.

 

A projekt 2015.06.18-án befejeződött.

 


 

 


 

 

 

 

A CE Glass Zrt. a komplex technológiai fejlesztés a CE Glass Zrt-nél a kibocsátási kapacitás bővítése és a termékkínálat szélesítése érdekében projekt keretében eszköz- és szoftverbeszerzést valósít meg.
A fejlesztés fő célja építészeti edzett üvegszerkezetek előállítása csökkentett anizotrópiával. Jelen fejlesztés során beszerzésre kerülő edzőkemence használatával csökkentett anizotrópia mértékkel és minimális görgőhullámmal rendelkező edzett üvegszerkezetek állíthatóak elő.
A fejlesztés eredményeként előállításra kerülő termékek élmegmunkálás tekintetében is jelentősen kedvezőbb paraméterekkel bírnak majd, az élmegmunkálás minősége a méretpontosság és a négyszögesség tekintetében a beszerzésre kerülő  párhuzamcsiszoló géppel nagymértékben fejleszthető. Ezen tényezők az építészeti üvegtermékek esetében kritikus, kulcsfontosságú tényezők.

Az eszközbeszerzések keretében a társaság egy kombinált float és laminált üvegvágógép beszerzését is megvalósítja, mely által képviselt vágási technológia jelentősen korszerűbb a jelenleg alkalmazottnál és méretkorlátban is újdonságot jelent a meglévő gépparkhoz képest.
A szoftver beszerzés keretében egy illesztőszoftver kerül beszerzésre, mely a vágógép termelési rendszerbe történő bekapcsolását biztosítja a biztonságos, automatikus és kontrollálható gyártás érdekében.

 

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége: CE Glass Zrt. (1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76.)
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztő Központ Zrt.

www.nfu.hu
www.magzrt.hu