Üvegből készül a hullámzó Balaton a Vizes VB-re

 

A hétköznapi munkavégzés nem átlagos projektekkel telik Bata Teofil, a CE Glass Zrt. dolgozója számára, akit a barátai egyszerűen csak Teonak hívnak.


Teo immáron két éve dolgozik a CE Glass (korábban Szilánk) üvegfeldolgozó cégnél. Az első évben üvegfestőként kitanulta a különböző festési technikákat, valamint tapasztalatot szerzett a szitás, a hengeres és a szórópisztolyos festésben. A ranglétrán előrehaladva jelenleg technikusként felügyeli a különböző üvegfestési munkákat, kiemelt figyelmet fordítva az új kerámia printer eljárással készült munkákra. A legutóbb elkészült, a nagyközönség által is láthatott kerámiaprinteres munka a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon a díjazottaknak átadott üvegtrófea volt. Ezt megelőzően Teo tevékenyen közreműködött a Délmagyar „Az év sportolói” és „Az év emberei” díjátadón átadott üvegtrófeák elkészítésében is.


Teo ezen a héten a CE Glass festőcsapatával elkezdte legyártani a balatonfüredi vasútállomás hullámzást ábrázoló új üveghomlokzatának egyedi 600 négyzetméternyi festett üvegelemeit, melyek kerámiaprinteres eljárással a Vizes Világbajnokságra készülnek, hogy maradandó emléket állítson az eseménynek és a hullámzó Balatonnak.

 

Nem csak üvegfeldolgozás van a CE Glass-nál dolgozók hétköznapjaiban, hanem céges rendezvények, bulik, vetélkedők és csapatépítők. Az elmúlt év céges rendezvényei közül Teonak az egyik kedvence a Kolbásztöltő verseny volt, ahol a rendezvényen részt vett dolgozók csapatokban sütöttek, főztek és közösen forralt bort készítettek. Azért is tetszett neki a verseny, mert itt megmutatkozott a dolgozói összhang és a családias hangulatnak köszönhetően igazi maradandó élményre tett szert.

 

Teo elmondta, hogy az első munkanapon meg volt szeppenve, hiszen ez volt élete első gyári munkája, de kár volt izgulnia, mivel azonnal befogadta az üvegfestő csapat, ahol a mai napig a team értékes tagja. Teo a CE Glass-nál a jelenlegi munkáját egyik barátja ajánlásának köszönheti, aki már előtte a cégnél dolgozott, és immáron két éve közösen járnak dolgozni az ingyenes céges buszjárattal. Szavait idézve: „Két év után még mindig úgy érzem, nem bántam meg, hogy a CE Glass-hoz jelentkeztem, mert folyamatosan fejlődhettem, ami biztosította az előrelépésemet a cégnél”.