Hírek

Üvegből készül a hullámzó Balaton a Vizes VB-re

 

A hétköznapi munkavégzés nem átlagos projektekkel telik Bata Teofil, a CE Glass Zrt. dolgozója számára, akit a barátai egyszerűen csak Teonak hívnak.


Teo immáron két éve dolgozik a CE Glass (korábban Szilánk) üvegfeldolgozó cégnél. Az első évben üvegfestőként kitanulta a különböző festési technikákat, valamint tapasztalatot szerzett a szitás, a hengeres és a szórópisztolyos festésben. A ranglétrán előrehaladva jelenleg technikusként felügyeli a különböző üvegfestési munkákat, kiemelt figyelmet fordítva az új kerámia printer eljárással készült munkákra. A legutóbb elkészült, a nagyközönség által is láthatott kerámiaprinteres munka a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon a díjazottaknak átadott üvegtrófea volt. Ezt megelőzően Teo tevékenyen közreműködött a Délmagyar „Az év sportolói” és „Az év emberei” díjátadón átadott üvegtrófeák elkészítésében is.

Uborka, üvegből?

 

A londoniak The Gherkin, azaz Az Uborka becenévvel emlegetik a 30 St Mary Axe nevű ikonikus felhőkarcolót, amely 2001-2003 között épült és London pénzügyi központjában található.
A nem szokványos formával büszkélkedő irodaház látványosan különbözik a megszokott londoni épületektől. Minden emeletet 5 százalékkal forgattak el az alatta levőhöz képest, így nyerte az épület a különleges, csavart formát.